به گزارش مشرق، وزارت دفاع انگلیس روز گذشته (جمعه) در بیانیهای اعلام کرد که جنگندههای «تایفون» نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا دو بار در طول یک روز برای رهگیری چندین هواپیمای روسیه که در نزدیکی حریم هوایی ناتو پرواز میکردند، وارد عمل شدند.
طبق گزارش اسپوتنیک، هواپیمای Il-۲۰ یک هواپیمای الکترونیکی شناسایی است. این هواپیما مجهز به رادار، دوربین های معمولی و مادون قرمز و تجهیزات دریافت ارتباطات رادیویی است.
شبکه آمریکایی سی ان ان گزارش کرد، وزارت دفاع انگلیس در بیانیهای مدعی شه است که جنگندههای تایفون نیروی هوایی سلطنتی انگلیس مستقر در پایگاه هوایی «آماری» در استونی و جنگنده «گریپن» سوئد به دنبال رهگیری جنگنده «IL-۲۰» که کشورهای ناتو آن را «Coot-A» مینامند و همچنین سوخو-۲۷ (Flanker-B) در نزدیکی حریم هوایی ناتو و سوئد بودند.
وزارت دفاع انگلیس با متهم کردن روسیه به نقض حریم هوایی ناتو اعلام کرد: « هواپیماهای روسی عدم برقراری ارتباط با مناطق مربوط به اطلاعات پرواز (FIRs) مطابق با هنجارهای بینالمللی برخورد نکردند اما با اینحال در حریم هوایی بینالمللی ماندند و به صورت حرفهای پرواز کردند».
وزارت دفاع انگلیس همچنین ادامه داد که جمعه صبح نیز جنگندههای تایفون باردیگر برای رهگیری آنتونوف «An-۱۲» (Cub) و « An-۷۲» (Coaler) که از روسیه به سمت جنوب منطقه کالینیگراد پرواز میکرد، فعال شدند.
وزارت دفاع انگلیس ادامه داد که جنگندههای تایفون سپس برای رهگیری دو توپولوف Tu-۲۲M و دو سوخو-۳۰ SM FLANKER H که از روسیه بر فراز خلیج فنلاند و دریای بالتیک به سمت جنوب پرواز میکردند، فعال شدند.
بر اساس این گزارش، نیروی هوایی فنلاند به بریتانیا پیوست تا هواپیمای روسی را از طریق خلیج فنلاند اسکورت کند و بعداً به نیروی هوایی سوئد تحویل داده شد.
طبق بیانیه وزارت دفاع انگلیس،جنگندههای اف-۱۶ پرتغال و رومانی که از پایگاه هوایی «سیائولیائی» در لیتوانی بیرون آمدند تا هواپیمای روسیه را اسکورت کنند.
ناتو در حال حاضر در حال انجام رزمایشهای نیروی دریایی در دریای بالتیک است و وزارت دفاع انگلیس مدعی شده است که هواپیمای روسیه کشتیهای متحدان انگلیس را زیرنظر دارد.
عملیات ویژه نظامی روسیه علیه رژیم کییف از تاریخ پنجم اسفند ماه سال ۱۴۰۰ و در پاسخ به تلاشهای اوکراین برای عضویت در ناتو و حملات این کشور به روستباران ساکن شرق اوکراین آغاز شد. روسیه میگوید دولت اوکراین تحت نفوذ تفکرات نئونازی است و نازیزدایی اوکراین و پذیرش بیطرفی این کشور را از اهداف عملیات ویژه نظامی خود خوانده است.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین علیرغم کمکهای بسیار هنگفت کشورهای غربی، تاکنون بیش از ۲۰ درصد از خاک اوکراین را از دست داده است و بسیاری کارشناسان بر این باورند که شانس پیروزی کییف در مقابل مسکو اندک است.